Terug naar Recreatiesport

BasicGym

 

Voor meisjes in de leeftijdsgroep van 6-9 jaar biedt TurnCentrum Twente Basic Gym (BG) lessen aan. Tijdens deze lessen van anderhalf uur besteden we in speelse vormen vooral aandacht aan de voorwaarden van het turnen. Kracht, lenigheid, coördinatie en houding worden in allerlei uitdagende situaties ontwikkeld.

De Basic Gym les

De lessen beginnen met een (tik)spel en enkele oefeningetjes om de voorwaarden te oefenen en te ontwikkelen. Daarna komen diverse toestel- en oefensituaties aan bod. Er wordt gebruik gemaakt van standaard toestellen als ongelijke brug, trampoline, balk, kast, lange mat en ringen. Maar ook trampoline met een schuin vlak, bokspringen, touwzwaaien, plankspringen en soms een luchttumbling (groot luchtkussen) komen aan bod.

Er wordt geturnd in vrij grote groepen maar dan wel onderverdeeld over 4 of 5 situaties. Er is veel begeleiding van TurnCentrum Twente aanwezig. Op deze wijze krijgt elk kind veel aandacht. Centraal staan het plezier in bewegen en de beleving. De les wordt meestal afgesloten met een spel. Na de les zien we de kinderen graag met een vrolijk gezicht naar huis toe gaan.

Voor kinderen met wat meer aanleg en ambitie is er de mogelijkheid om door te stromen naar het selectieturnen. Dit geschiedt via de Jong Talent Training (JTT), waarbij de kinderen kunnen kijken of het wedstrijdturnen wat voor hen is. Deze lessen worden meerdere keren per jaar gegeven. Uitnodigingen hiervoor worden via de leiding verschaft, maar u kunt ook uw dochter zelf opgeven.  Meer informatie is te vinden onder het kopje “wedstrijdsport”.

De vervolggroep op de BasicGymles is de SpaceGym. Dit is een les voor meisjes van 9-12 jaar.

 

Activiteiten

Door het jaar heen worden diverse activiteiten voor de kinderen georganiseerd zoals een pietenochtend, kamp en een speurtocht. Aan het einde van het schooljaar worden er onderlinge wedstrijden gehouden. Alle recreatiegroepen kunnen daaraan deelnemen. De kinderen van de Basic Gym turnen een oefening op lange mat, ongelijke brug, balk en minitrampoline. Er is publiek en een echte jury. Na afloop ontvangen alle kinderen een diploma. Tevens zijn er medailles te winnen.

Lestijden

Wil je ook graag de beginselen van turnen leren op heel veel verschillende toestellen? Wil je een handstand, borstwaartsom of radslag kunnen? Loop dan eens binnen tijdens een van de lessen van Turncentrum Twente! We geven Basic Gym lessen op diverse locaties, dagen en tijden in Hengelo. Neem een kijkje in het rooster.

 

IMG_5046IMG_5100