Terug naar Recreatiesport

SpaceGym

Voor meisjes in de leeftijdsgroep 9-12 jaar bieden we bij Turncentrum Twente SpaceGym (SG) aan. De wekelijkse lessen duren anderhalf uur. In eerste instantie komt opnieuw de voorwaardentraining (kracht, lenigheid, coördinatie en behendigheid) aan bod.

 

De SpaceGym les

De warming-up begint vaak met een (tik)spel en daarna een aantal oefeningen om de voorwaarden te oefenen. Maar we doen ook wel eens een estafette, balspel of rondjes lopen met oefeningetjes tussendoor.

Tijdens de kern van de les komen vooral de thema’s springen en zwaaien aan bod. De balk en brug zul je dus niet zo vaak zien. We werken tijdens de lessen aan het ervaren van “de derde dimensie” en het “over de kop gaan”. We doen dit door de thema’s springen, zwaaien en balanceren in allerlei uitdagende en spannende situaties aan te bieden. Denk daarbij aan een verhoogd vlak voor een salto, een overslagbaantje, een dubbele minitramp, trapezestok of een luchttumbling (een soort groot luchtkussen).

Natuurlijk maken we ook veelvuldig gebruik van een minitrampoline, ringen, kast en lange mat. Het plezier in het bewegen staat tijdens de lessen centraal. Ook bij deze lessen wordt in vrij grote groepen geturnd. Per les worden diverse toestelsituaties opgebouwd waarop de kinderen kunnen oefenen. Alle lessen worden gegeven door gediplomeerde leiding en assistenten.

Als de meisjes 11/12 jaar zijn kunnen zij overstappen naar de volgende groep: de Tumble&Jump les. 

SpaceGym01

Activiteiten

Eens per jaar worden er onderlinge wedstrijden gehouden waaraan alle recreatiegroepen mee mogen doen. De kinderen turnen oefeningen op hun eigen niveau, er is publiek en er kunnen medailles gewonnen worden. Misschien win je zelfs wel een beker als beste turnster van de dag! De Space Gym groepen turnen hun oefeningen in de ringen, op de lange mat, minitramp en minitramp-kast.

Daarnaast worden ook diverse andere activiteiten voor de kinderen georganiseerd, zoals een filmavond, speurtocht en kamp. Per keer wordt hiervoor een uitnodiging via de les verstrekt en er doen altijd veel kinderen aan mee.

 

Lestijden

Kom gerust eens langs op een van de lessen om te kijken of Space Gym ook iets voor jou is! Je mag altijd een proefles meedoen. De Space Gym lessen worden op verschillende locaties en tijden gegeven. Kijk hiervoor in het rooster.

 

foto 01SG 02