Terug naar Recreatiesport

Tumble&Jump

Ben je de basisschool al (bijna) ontgroeid en vind je springen helemaal het einde? Turn je al maar wil je liever geen balk, rekstok of brug meer doen? Wil je wel iets meer dan gymnastiek alleen? Dan biedt Turncentrum Twente jou de Tumble&Jump les aan voor jongens en meiden in de leeftijd van 12 tot ongeveer 16 jaar.

De Tumble&Jump les

De lessen duren elke week anderhalf uur. We beginnen altijd met een warming-up, waarna we op meerdere toestellen nieuwe turnelementen gaan oefenen of oude oefeningen herhalen. Alles natuurlijk afgestemd op de doelgroep. Een balspel op zijn tijd en wat gezelligheid ontbreekt natuurlijk niet.

Springen is snel, dynamisch en natuurlijk een spektakel. Je niveau maakt niet uit, we bieden je veel aandacht aan het ontwikkelen van techniek en nieuwe sprongen. We besteden veel aandacht aan minitrampoline, kastspringen, airtumbling en lange mat. Van radslag tot salto en flikflak, alle vormen komen bij ons aan bod. Op beide locaties hebben we de beschikking over een luchtkussen, waarop veel nieuwe turnelementen aangeleerd kunnen worden. Ook bouwen we verschillende oefensituaties op voor bijvoorbeeld een salto achterover, handstanden of baranie.

 

Tumbling&Jump01

Locaties en lestijden

TurnCentrum Twente heeft twee Tumble&Jumpgroepen:

  • op vrijdagavond in de Schutzstraat (18:00-19:30u)
  • zaterdagmorgen in de Slangenbeek (11:00-12:30u)

Op de les in de Schutzstraat wordt naast het springen ook veel aandacht aan ringenzwaaien besteed. Diverse draaien zijn voor deze groep geen enkel probleem en steeds meer jongens en meiden springen een salto uit de ringen. De groep in de Slangenbeek heeft de beschikking over een dubbele minitrampoline, waar veel mooie sprongen en salto’s op gemaakt worden.

Activiteiten

Voor beide groepen organiseren we verschillende extra activiteiten. Af en toe houden we een extra training in de turnhal, waar veel springtoestellen staan en nieuwe sprongen uitgeprobeerd worden in de valkuil. Eens per jaar gaan we ook gezamenlijk op pad. Afgelopen jaar zijn we gaan black-light golfen en eerder zijn we wezen bowlen en klimmen met als afsluiting pizza eten. Verder worden jaarlijks de clubkampioenschappen gehouden en sinds vorig jaar doet ook een klein groepje meiden mee aan de individuele springwedstrijden van Overijssel.

Meedoen

Lijkt je deze les helemaal het einde, kom dan zeker eens langs en doe mee! Je bent van harte welkom.

Vanaf 16 jaar kan overgestapt worden naar de turnmix: een wekelijkse turnles voor dames en heren in de turnhal. Iedereen turnt op zijn eigen niveau en waar zijn of haar ambities liggen. Of dit nu is bij een koprol op de balk of een dubbelsalto op de minitrampoline, maakt niet uit.