JongTalent-training bij TurnCentrum Twente

Wil jouw dochter ervaren of ze geschikt is voor wedstrijdturnen?

Dan is de JongTalent-training echt iets voor haar!

Onze JongTalent-training is een les voor meisjes van 5 tot en met 9 jaar met een meer dan gemiddelde aanleg voor turnen. Het is een voorbereiding op het gaan turnen van wedstrijden (vanaf 9 jaar). Dit ongeacht het niveau waarop dat op termijn zal plaatsvinden. Er wordt tijdens de training veel gewerkt aan correcte lichaamshoudingen, kracht en lenigheid. Alle (dames)turntoestellen komen al aan bod, zoals de brug, balk, vloer en sprong. We proberen de meiden al echte turnoefeningen te laten doen. Dit is natuurlijk best lastig en dat bouwen we dan ook langzaam op, van makkelijk naar moeilijk.

De JongTalent-training

Alle basiselementen van het turnen zijn vanaf het begin al wel van groot belang. Dus kracht, lenigheid, behendigheid en coördinatie moet al wel aanwezig zijn. De JongTalent-training vindt één keer per week plaats en duurt 2 uur. We beginnen de training met een leuk (tik)spelletje om goed warm te worden. Vervolgens werken we aan kracht, lenigheid en komen de basiselementen aan bod, zoals een handstand. Daarna volgen de toestellen, waar we verschillende oefeningen proberen uit te voeren. Hier leren we de meiden bijvoorbeeld een radslag, borstwaartsom, handstandoverslag en de salto.

Turnen is een individuele sport, maar op deze leeftijd is de les nog erg gericht op het werken in groepjes. Van elkaar leren én elkaar beter maken! Wanneer je dochter begint, start een proefperiode van drie maanden. Daarna wordt gezamenlijk met de trainsters besloten om wel of niet door te gaan met de JongTalent-trainingen of misschien wel over te stappen naar één van de selectiegroepen binnen TurnCentrum Twente. Welke overstap dat is en het aantal trainingen dat daarbij hoort is afhankelijk van o.a. leeftijd, motivatie en aanleg.

Onderlinge wedstrijden

Elk jaar organiseert TurnCentrum Twente voor haar recreatieleden en ook voor de JongTalent turnsters de Onderlinge Wedstrijden. Dan kunnen de jongen meiden laten zien wat ze hebben geleerd. En doen ze ook al wat wedstrijdervaring op. Natuurlijk mogen dan de ouders, opa’s & oma’s en anderen ook komen kijken.

Lijkt jouw dochter het leuk om in een echte turnhal te turnen? Zit je dochter al op één van onze reguliere lessen? Overleg altijd even met de trainer/trainster voordat je gaat kijken. Laat haar vervolgens een keertje meedoen met de JongTalent-training.  De Jong Talent Training traint op maandag, woensdag en vrijdag van 15:30 tot 17:30 uur in Turnhal Weusthag. Welke dagen gaat in overleg.

Voor meer informatie mag contact opgenomen worden met de selectietrainers (trainers@tctwente.com).

error

Like ons ook op social media!