Turnen is een echte jongenssport!
Doe jij ook een keertje mee?

Jongensturnen wordt steeds populairder. Ook bij TurnCentrum Twente kunnen jongens terecht voor uitdagende trainingen.

Sportiviteit en gezelligheid staat voorop! Tijdens de les wordt iedere jongen op zijn eigen niveau uitgedaagd. Er zijn minder lenigheidsoefeningen dan bij de meisjes, maar wel meer kracht-oefeningen. Tijdens de jongenslessen komen zeker ook de basisvormen van het turnen aan bod. Denk aan o.a. de streksprong, handstand, koprol, steunzwaaien en zwaaien in hang. Daarnaast oefenen we natuurlijk ook op de radslag of een coole salto. 

“Je springt op de trampoline en maakt salto’s. Een echte sport voor jongens dus!”, zegt Joren. Joren zit nog maar kort op turnen, maar vindt het heel leuk. Joren zijn zus zit ook op turnen en daardoor leek het hem ook heel leuk. Je leert een handstand en een radslag en je maakt nieuwe vrienden. Op de vraag wat hij nu het allerleukst vindt aan de turnles antwoorde hij: “De trampoline is het leukste toestel van allemaal, want dan kun je over de kop”.

Ook Wiebe-Teun heeft altijd zin om naar de training te gaan en vindt het jammer als het weer voorbij is. Hij kan er lekker zijn energie kwijt. “We beginnen altijd eerst met een tikspel en daarna doen we oefeningen. Dat is best zwaar, maar wel erg leuk. Je wordt er sterk van”, vertelt Wiebe-Teun. Daarna worden de jongen in groepjes over de toestellen verdeelt. Wiebe-Teun vindt de tumbling-baan het leukste toestel. “Daar kun je lekker hoog op springen, zegt hij met een grote glimlach op zijn gezicht”.

Ruben vindt tikkertje altijd erg leuk. Hij houdt ervan om hoog te springen en een koprol te doen. De salto kan hij al zelf, maar landt dan nog wel op zijn billen. “Met hulp kan ik het wel en dan land ik wel op mijn voeten. Ik moet dus nog vaak oefenen”, zegt hij lachend.

Thijs kan al best veel turnelementen. Hij keek vanaf zijn vijfde al turnvideo’s op YouTube en dacht dan altijd:  “Dat is mijn sport!”. Hij heeft al heel veel geleerd bij Amy op de training, maar wil nog graag meer leren.

“Het is een gezellige les en de jongens willen veel leren en zijn altijd heel enthousiast”, aldus Lisa (assistent-trainster). “Jongens vinden de oefeningen vaak minder snel eng en durven dus veel”. Lisa helpt bij de trainingen. Wil je ook lekker bewegen op de trampoline, tumblingbaan, lange mat of zwaaien aan de ringen en ondertussen lekker lenig en sterk worden? Doe dan eens mee aan een proefles. Kijk hier voor de lestijden.

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Amy Harink (trainster locatie Slangenbeek) amy.harink@tctwente.com of Jamilla ten Hove (trainster locatie Mussenstraat) jamilla.tenhove@tctwente.com

error

Like ons ook op social media!