BASIC GYM

 

Deze les is voor meisjes van 6-9 jaar. Sta jij vaak op je handen en houd je van rennen en springen? Dan is turnen iets voor jou!

 

We oefenen op de brug, trampoline, lange mat, ringen en de balk. Echte turnoefeningen, maar we beginnen eenvoudig en kijken wat je kunt en wilt leren.

 

Alle basiselementen van het turnen komen aan bod. Dat betekent ook dat je sterk moet zijn en veel uithoudingsvermogen moet hebben. Dat oefenen we in de inleiding met een (tik)spel en veel oefeningen. Je arm- en buikspieren moeten aan het werk. Wij noemen dat onderdeel ‘kracht en lenigheid’.  Daarna komen de handstanden, radslagen, sprongen en salto’s aan bod, die steeds mooier en mooier worden. Het onderdeel ‘toestellen’. Als afsluiting is er vaak nog een (bal)spel. Turnen is een individuele sport, maar op deze leeftijd is de les nog erg gericht op het werken in groepjes.

 

Een keer per jaar zijn er een Onderlinge Wedstrijden waar je kan laten zien wat je kunt en geleerd hebt. Natuurlijk kunnen je ouders en opa en oma dan naar jou komen kijken in de Turnhal.

 

Lijkt je dit leuk om te doen?

 

Kom dan een keer meedoen met de les Basic Gym en neem gelijk een vriendinnetje mee, wel zo gezellig!!