OUDER-KIND GYM

 

Bij TurnCentrum Twente bieden we op verschillende niveaus en leeftijden goede, kwalitatieve en volwaardige gymlessen. Ook voor de allerkleinsten van 2-4 jaar zijn er elke week leuke en uitdagende situaties, waar zij hun eigen gang kunnen gaan.

 

Onder begeleiding van mama, papa of oma kan een kind lekker bewegen en is er altijd een helpende hand in de buurt. Het trotse gevoel dat een kind uitstraalt als het iets alleen kan, is prachtig!

 

Bij onze Ouder-Kindgym lessen beginnen wij met het oefenen van diverse bewegingen voor jonge kinderen. De grootste motorische ontwikkeling vindt in de eerste levensjaren plaats. Als je van heel jongs af aan veel en gevarieerd beweegt, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken en ontwikkel je de belangrijkste spiergroepen. Op speelse wijze (niets moet) laten we de kinderen via toestellen, wandrek, matten, touwen en ander klein materiaal kennis maken met:

 

  • Rollen (voorover, achterover, om lengte-as)
  • Zwaaien en hangen
  • Springen (verspringen, dieptespringen)
  • Klimmen en klauteren
  • Gooien, schoppen en vangen
  • Evenwicht en balanceren
  • Lopen, gaan, rennen (wenden en keren)

 

Kinderen van 2-4 jaar leren hierbij ook allerlei begrippen zoals: over, op, achter, omheen en onder. Heel essentieel voor de ontwikkeling. Een kind is van nature beweeglijk en wil graag de wereld ontdekken en doet dat door te doen en te spelen. Het liefst in het eigen fantasiewereldje.

 

Wij passen onze lessen daar op aan. Met spelletjes en een liedje komt bij onze Ouder-Kindgym ook de sociale ontwikkeling aan bod. Samen spelen en zingen is heel belangrijk. Kinderen leren dat je rekening met elkaar moet houden en dat samen iets doen, plezier oplevert.

 

Goed leren bewegen leert een kind door te doen! Dus door lekker veel te klimmen, rennen en springen. Elke dag weer. Thuis, op school en natuurlijk ook bij TurnCentrum Twente.

 

Zien we u met uw zoon of dochter op woensdag bij ons in sporthal Weusthag? Er is nog plek bij Barbara. Zie hiervoor ook ons rooster.

 

Tot gauw!