TURNFIT

 

TurnCentrum Twente biedt een combinatie van turnen met een total workout. Senioren van 30 jaar en ouder kunnen zich op woensdagmorgen uitleven in de Weusthaghal.

 

Het eerste kwartier wordt er aan de conditie gewerkt. Rennen en springen door de zaal en over de tumblingbaan met diverse opdrachten. Dan werken aan kracht, lenigheid en de buikspieren. Het leukste komt daarna als we naar de toestellen gaan: de brug, vloer, balk, airtrack of trampoline.

 

Vanuit zwaai aan de brug op je rug landen op een dubbeldikke mat of via de dubbeltramp een koprol op een zacht kussen. Die zweefelementen maken dat je (weer) wilt turnen. Ervaren wat je vroeger zo leuk vond aan handstand of lopen op de balk, kan nog steeds. De dames zijn enthousiast en fanatiek. Ze doen alles wat ze veelal vroeger ook deden, maar dan wat rustiger aan.

“Mijn hoofd weet nog hoe een beweging moet, maar mijn lijf wil niet meer zo”. Dat is bij iedereen de conclusie na een paar lessen.

 

Het blijkt dat je vaak nog meer kunt, dan je dacht. Als afsluiting is er een kort spel of andere gekke actie. Voor de groepsvorming. Maar eigenlijk is dat niet nodig, want het is een gezellige groep.

 

Veel van de leden hebben een turnachtergrond. Ze hebben als meisje zelf geturnd op een vereniging of op school. Sommigen vinden de combinatie van conditietraining en toestellen heel leuk om te doen. Dat kan natuurlijk ook, want je bepaalt zelf welke oefeningen je doet en wat je aan kunt. Natuurlijk helpen en stimuleren we elkaar. Word je duizelig van een koprol, dan zijn er genoeg andere oefeningen. Het is een overwinning om weer een salto te kunnen springen en als je merkt dat je handstand stabieler wordt. Dat voelt zo lekker!

 

Turn Fit voor 30+. Je krijgt twee proeflessen gratis, je hoeft je daar niet voor aan te melden.

 

Kom ook: woensdag 10:30-11:30uur.

 

Turnen blijft leuk! Ook als je 30 bent geweest!

Een paar reacties van de turnsters