SPACE GYM

 

Deze les is voor meisjes van 9-12 jaar. Sta jij vaak op je handen en houd je van rennen en springen? Dan is turnen iets voor jou!

We oefenen op de trampoline, lange mat, ringen en de dubbeltramp. We oefenen sprongen op en over de toestellen. We kijken wat je kunt en wilt leren.

 

Alle basiselementen van het Springen binnen het turnen komen aan bod. Dat betekent ook dat je sterk moet zijn en veel uithoudingsvermogen moet hebben. Dat oefenen we in de inleiding met een (tik)spel en veel oefeningen. Je arm- en buikspieren moeten aan het werk. Wij noemen dat onderdeel ‘kracht en lenigheid’.  Daarna komen de handstanden, radslagen, overslagen, arabier en salto’s aan bod, die steeds mooier en mooier worden. Het onderdeel ‘toestellen’. We zijn trots dat we op veel locaties gebruik kunnen maken van een springkussen en een dubbele trampoline. Dat maakt het turnen lekker uitdagend. Als afsluiting is er vaak nog een (bal)spel. Turnen is een individuele sport, maar het groepsgevoel is zeker aanwezig.

 

Een keer per jaar zijn er een Onderlinge Wedstrijden waar je kan laten zien wat je kunt en geleerd hebt. Natuurlijk kunnen je ouders en opa en oma dan naar jou komen kijken in de Turnhal.

 

Lijkt je dit leuk om te doen?

 

Kom dan een keer meedoen met de les Space Gym en neem gelijk een vriendinnetje mee, wel zo gezellig!!